Deze courgetti-salade is een smakelijk en kleurrijk voorgerecht uit Italie. Er staan op internet ook vegetarische varianten van deze salade. Courgetti is afgeleid van het woord courgette, maar omdat de courgette in dunne spaghetti-achtige sliertjes wordt gesneden, is het woord verbasterd in courgetti. Je kunt de courgette in dunne reepjes snijden met behulp van een mandoline, maar er is nog een andere oplossing: er is een klein handig apparaatje in de handel waar je gemakkelijk sliertjes maakt van alle soorten groente, een spiraalsnijder
Ingrediënten (12/14 personen):
Salade
400 gr gerookte zalm
6 augurken
2 grote courgettes
3 avocado’s
2 rode uien
50 g pijnboompitten
bieslook
Dressing
4 el zure room
25 g bieslook
25 g peterselie
citroensap van 2 citroenen
Peper en zout
water
Bereidingswijze:
Maak een dressing van de zure room, citroensap en water;
Hak de groene kruiden en voeg dit door de dressing;
Breng de dressing op smaak met wat peper en zout;
Rooster de pijnboompitten;
Snij de courgette in dunne reepjes een mandoline;
Verdeel de courgetti over de borden.
Snij even voor het opdienen de avocado in plakjes, de augurken in blokjes en de rode ui in ringen en verdeel deze over de borden.
Verdeel de zalm over de salade;.
Doe vervolgens de dressing erover en de geroosterde pijnboompitten;
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan en strooi deze over de salade;
Garneer de Courgetti-salade met wat grofgehakte bieslook.