Voor de liefhebbers van zoete nagerechten kunnen wij deze van harte aanbevelen: een cheesecake van witte chocolade en in Sambuco gemarineerde aardbeien.
Ingrediënten:
- 1 pak Bastogne koekjes
- 225 gr gesmolten boter
- 800 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 250 gr witte basterdsuiker
- 1 vanille stokje
- 300 gram witte chocolade
- 150 ml melk
- 5 blaadjes gelatine (geweekt in koud water)
- 300 ml geklopte slagroom
- Aardbeien
- Sambuco
Bereidingswijze
Draai de Bastogne koekjes in een keukenmachine tot broodkruimelconsistentie.
Roer hier de gesmolten boter door. Het mengsel moet niet te droog zijn.
Druk het mengsel stevig vast aan in de bodem van de taartvorm.
Zet alles in de koelkast.
Klop de roomkaas met de suiker en de zaadjes uit de vanillestokjes luchtig in de keukenmachine. (Hier kunt u ook een zakje vanille suiker voor gebruiken, helemaal nu de vanillestokjes extreem duur zijn!)
Smelt de witte-chocolade au-bain-marie of in de magnetron met de helft van de melk.
Verwarm de andere helft van de melk en los hierin de gelatine op. Het is belangrijk dat de melk niet meer kookt nadat de gelatine is toegevoegd.
Voeg toe aan de gesmolten chocolade.
Meng de witte chocolade door de roomkaas en voeg als laatste de slagroom toe,
Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in 4 partjes en marineer ze gedurende een uur in de sambuco
Voeg als laatste de in sambuco gemarineerde aardbeien toe als garnering op de cheesecake van witte chocolade
Jaymz Pool (tv programma ‘Born to cook’), chef van restaurants ‘Inez’ en ‘Club Elf’ in Amsterdam