cannelloni met ricotta, sukade, franse vruchtjes en chocolade

Cannelloni met ricotta, sukade en chocolade

Cannelloni, Italiaanse pastarolletjes, past perfect in een diner. Vul de cannelloni met ricotta, sukade, franse vruchtjes en chocolade en verras je gasten met een heerlijk gerecht!

Ingrediënten voor 15 personen:

Voor de cannelloni:

  • 375 gr bloem
  •      5 tl cacaopoeder
  •      2,5 tl oploskoffie
  •      2,5 tl suiker
  •    50 gr koude ongezouten boter, in blokjes
  •      7,5 el droge witte wijn
  •      2,5 tl droge marsala
  •      2 à 3 eieren, losgeklopt
  • Olie om in te frituren

Vulling:

  • 750 gr ricotta
  • 375 gr suiker
  •    ¾  tl vanille-extract
  • 1 ¼  tl citroenrasp
  • 2,5  el sukade, fijngehakt
  • 15   stuks bigarreaus (franse vruchtjes), in stukjes
  • 35 – 40 gr pure chocolade, geraspt
  • Poedersuiker

Bereiding:

  1. Meng voor het deeg de bloem, suiker, koffie en de cacaopoeder in een kom. Werk de boter erdoorheen en vervolgens de wijn en de marsala, en meng alles tot u een los, samenhangend deeg hebt. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het luchtig; voeg eventueel meer bloem toe. Zet het deeg gewikkeld in plasticfolie circa 30 minuten op een koele plaats
  2. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een lappen van circa  32 x   24 cm. Snijd de randjes weg en snijd ze vervolgens in 12 vierkantjes van 8 x 8 cm. Vet zogenaamde cannelloni-buisjes licht met olie in. Vouw om elk cannelloni-buisje diagonaal een vierkantje deeg en plak het vast met losgeklopt ei. Druk de randen stevig aan.  
  3. Verhit de olie in een frituurpan tot circa 180 c, of zo heet is dat in circa 15 seconden een stukje   deeg krokant en goudbruin is. Als er rook van de olie af komt is hij te heet. Doe de cannelloni erin, een paar tegelijk en frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze er met een tang uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat de buisjes zo gauw ze genoeg zijn afgekoeld, uitlekken en laat de cannelloni op een rooster afkoelen.
  4. Prak voor de vulling de ricotta fijn met een vork. Meng de suiker en het vanille-extract erdoor en vervolgens de citroenrasp, de sukade, de bigarreaus en de geraspte chocolade. Vul de cannelloni met een lepel of met een spuitzak. Leg ze op een schaal en bestuif ze met poedersuiker. De cannelloni mogen niet te lang blijven liggen als ze eenmaal gevuld zijn.                         

4.     

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*