Quiche l'homme-filet

Quiche l’homme-filet

Niet zonder enige trots plaatsen we hieronder ons eerste echt eigen recept: Quiche l’homme-filet. Een heerlijk hartig en warm taartje, ideaal als tussengerecht in een vier- of vijf gangen diner.

Quiche is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek).

Een quiche is een hartige  taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis aan toegevoegd. Kijk ook eens naar andere quiche recepten op deze site, zoals bijvoorbeeld deze

Ingrediënten voor 8 personen:

voor het deeg:
  • 500g bloem
  • 1 tl zout
  • 250g boter, koud
  • 2 eieren
  • 6 el water, ijskoud
Voor de vulling:
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 250 ml room
  • 6 grote eieren
  • 150g geraspte kaas
  • 250ml melk
  • 500g bospaddenstoelen
  • 1 ui
  • 1 prei
Bereiding:

Meng de bloem met het zout in een mengkom. Snijd de koude boter in blokjes van ca 1 bij 1 cm en meng dit door de bloem. Wrijf het met je vingers tot een korrelig geheel.

Voeg het ei en het water toe en meng kort, tot je van het deeg een samenhangende bal kunt maken. Voeg, als het deeg te droog is, een klein beetje extra water toe. Kneed vooral NIET TE LANG!

Verpak het deeg in plastic folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast voordat je verder gaat met verwerken.

Verwarm de oven voorop 180 graden. Bak het spek goudbruin met ui en prei en als laatste voeg je de paddenstoelen toe.

Vet een taartvorm in, rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm.

Klop de eieren en voeg kaas, melk, room spek-mengsel, zout en peper toe.

Schenk dit in de taartvorm en bak dit warm taartje in 25-30 minuten goudbruin, en geniet van de echte quiche l’homme-filet!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*