Salada de agrião com funcho e laranja

Salada de agrião com funcho e laranja 

Deze Salada de agrião com funcho e laranja (salade van waterkers en venkel) is de opening van onze Portugese gerechten-avond.

De Portugese keuken is eigenlijk zwaar onderschat en dat is jammer. Kijk maar eens hier wat voor heerlijke gerechten je zou moeten eten wanneer je in Portugal op vakantie bent.

Voor onze versie van de Salada de agrião com funcho e laranja heb je de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënten: (8-12 kleine porties)

  • 60 g amandelen
  • 4 el olijfolie
  • Versgeperst sap van 1,5 sinaasappels
  • Versgeperst sap van citroenen naar smaak
  • 3 sinaasappels
  • 1 grote venkelknol
  • 225 g waterkers
  • Gerookte paprikapoeder
  • Zeezoutvlokken en zwarte peper

Bereiding:

Rooster de amandelen in een koekenpan of in de oven en laat ze vervolgens afkoelen. Schaaf of maal deze amandelen met behulp van een hakmolen.

Meng voor de dressing de olijfolie, sinaasappelsap en citroensap door elkaar in een kom. Voeg de helft van het amandelschaafsel toe en voeg naar smaak paprikapoeder, zout en peper toe.

Pel de sinaasappels en snij de partjes tussen de vliezen uit.

Haal het hart uit de venkelknol en snij de groente vervolgens in flinterdunne repen.

Doe de sinaasappelpartjes en venkel in een kom en schenk de dressing erover.

Hussel de waterkers er goed door.

Serveer deze salade op kleine bordjes en bestrooi met het gerechtje met het restant aan amandelschaafsel.

Bom proveito!

Uit Lisboeta, recepten uit de lichtstad van Portugal; Nuno Mendes (2017)

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*