omgevallen choco-potje

Omgevallen choco-potje

Het omgevallen choco-potje is een eetbaar “bloempotje” van chocola, gevuld met slagroom, fruit en mint. Een smakelijk dessert en het ziet er leuk uit!

Ingrediënten: (4 personen)

150 gr pure chocolade (> 72%)
2 middelgrote eieren
50 gr witte basterdsuiker
200 ml slagroom
4 choco-terracotta potjes 55mm
Pak Bastogne koeken (grof verkruimeld)
Rood fruit
Mint blaadjes
Knettersuiker
Bloemen/vlinders (snoeppapier)
Scheutje honing rum

Bereiding:

Hak de chocolade fijn en laat in ca. 5 minuten au bain-marie smelten in een vuurvaste kom boven een pan kokend water. Roer af en toe tot alles gesmolten is (niet langer) en neem de kom van de pan.

Splits tijdens het koken de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer totdat glanzende stijve pieken worden gevormd. Doe de slagroom in een ruime kom en klop dit stijf.

Klop de eierdooiers met de rest van de suiker los totdat een lichtgele homogene massa ontstaat.

Roer de gesmolten chocolade door het eierdooier-suikermengsel. Spatel daarna de slagroom en de rum er door. Spatel als laatste het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.

Verdeel de chocolademousse over 2 kleine spuitzakken (of 1 grote) en bewaar deze gedurende minimaal 2 uur goed gekoeld in de koelkast/vriezer (normaal minimaal 12 uur koelen in de koelkast).


Opdienen:

Spuit in de potjes de pure chocolademousse en leg het omgevallen choco-potje op een bordje.
Druk hier los wat Bastogne kruimels op (soort aarde)
Strooi er nog wat Bastogne kruim bij (als potgrond)
Garneer het geheel met:    – rood fruit
                                               – muntblaadjes
                                               – snoeppapier (bloemen/vlinders)
                                               – knettersuiker

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*