Millefoglie

Millefoglie van filodeeg

Deze millefoglie van filodeeg mag eigenlijk niet millefoglie heten. Millefoglie betekent letterlijk “duizend laagjes” waarmee de vele laagjes worden bedoeld waaruit bladerdeeg bestaat. Maar troost u, met filodeeg is het net zo lekker!

Voor 11 personen gebruiken we de volgende ingrediënten:

  • 6 grote vellen filodeeg
  • 300 g pure chocolade
  • 600 ml slagroom
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • 750 g mascarpone
  • 3 el espresso
  • 3 el Masala
  • 300 g blanke hazelnoten
  • 1,5 el water
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 300 g pure-chocoladefondant
  • 90 g verse frambozen
  • Muntblaadjes

BEREIDING:

Filokoekjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid 1 vel filodeeg uit. Smelt de boter en rasp de chocolade. Bestrijk het deeg met boter en bestrooi met chocolade. Dek af met het tweede vel deeg. Besmeer deeg met boter en steek rondjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de deegrondjes lichtbruin in de oven en laat vervolgens afkoelen.

Mascarponeroom
Klop de slagroom met wat van de suiker stevig. Klop in een andere kom de mascarpone met 400 g suiker. Voeg de afgekoelde espresso toe met masala en nog een beetje suiker. Meng de room en mascarpone.

Chocolaatjes
Bak de hazelnoten in de oven of in een koekenpan krokant. Zet een pannetje op met anderhalve eetlepel water en de 60 g suiker, laat karamelliseren en voeg de hazelnoten toe. Laat afkoelen op een stuk bakpapier en maal met de keukenmachine. Smelt de chocoladefondant met 3 theelepels boter au-bain marie. Laat uitvloeien met behulp van een spatel op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de gemalen hazelnoten erover. Koel af in de koelkast en steek er daarna rondjes uit.

Serveren
Serveer de millefoglie van filodeeg op een bord en decoreer met frambozen en een muntblaadje.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*