Deze komkommerschijfjes met mozzarella maakten we als amuse, voorafgaand aan ons juni-diner. Het is niet direct een kookclubwaardig recept, maar de smaak is er niet minder om. Lekker tijdens het koken, fris voorafgaand aan een diner.
Ingrediënten voor 10 personen:
- 3 bolletjes mozzarella in blokjes gesneden
- 2 eetlepels gedroogde tomaatjes (op olie) en klein gesneden
- 4 eetlepels kappertjes fijngehakt
- 4 eetlepels zwarte olijven kleingesneden
- 1-2 eetlepels olijfolie extra-vierge
- 1 eetlepel balsamico-azijn en wat zout
- 1 komkommer in schijfjes van ongeveer 2 cm gesneden
Bereiding:
- Meng mozzarella, tomaatjes, kappertjes en olijven goed door elkaar. Roer de olijfolie en de azijn erdoor en breng op smaak met beetje zout.
- Verdeel het mozzarella mengsel over de komkommerschijfjes.
- Serveer de komkommerschijfjes met mozerella op een klein bordje of laat het afnemen van een schaal