Gevulde tomaat en paprika met schnitzel van Corfu

Kalfsschnitzel van Korfu

We blijven in Griekse sferen en maakten de Kalfsschnitzel van Korfu, een van de Griekse eilanden in de Ionische zee.

Ingrediënten voor ca 14 personen:

  • 1750 gram kalfsschitzels
  • 120 gr bloem
  • 18 el extra vierge olijfolie
  • 3 uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 9 teentjes knoflook, gehakt
  • 6-8 blaadjes verse salie, fijngehakt
  • 5 dl witte wijn
  • Sap van 1 ½  citroen
  • 1250 dl runder- of kippenbouillon
  • 6 el fijngehakte verse gladde peterselie
  • Zout, zwarte peper

BEREIDING:

Bestrooi de schnitzels me wat zout en peper en haal ze door de bloem

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur.  Bak de schnitzel aan beide kanten lichtbruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een ruime vuurvaste schaal.

Fruit de uienringen in de olie die in de pan is achtergebleven. Roer de knoflook en de salie hierdoor. Wacht tot het mengsel naar knoflook begint te ruiken en schenk er dan de wijn en het citroensap erbij. Draai het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook. Roer voortdurend het een spatel of houten lepel de aanzetzels los van de bodem.

Schenk de saus over het vlees en voeg de bouillon toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de fijngehakte peterselie erover.

Breng het vocht aan de kook. Draai dan het vuur lager. En leg een deksel op de pan/schaal. Stoof het vlees gaar in 45-50 minuten, dien de kalfsschnitzel van Korfu meteen op, met de saus.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*