Halve patrijs met knolselderij, aardappelen en zuurkool.

Ingrediënten voor 15 personen.

5 Roodpoot patrijzen
1 bakje fond, water
Peper zout en boter naar smaak

Voor de zuurkool:

300g zuurkool
100g boter
Laurierblad naar smaak
10 stukjes gerookt spek
2 dl water

Groenten:

2 Grote aardappels
1/4 Knolselder

Mosterd dressing:

1 Ui
2 lepels mosterd
1/2 Citroen
3 dl Zonnebloemolie
Suiker, peper, zout naar smaak

Bereiden van de patrijs:
De pootjes van de patrijs eraf snijden en de pezen eruit trekken.
Het ruggetje eruit knippen, nu alles peperen en zouten.
De pootjes aanbakken in een steelpan met de fond en wat water gaar maken.
Borsten op karkas aanbakken in weinig boter en op zijn rug op een schaaltje leggen.
De borsten 20 minuten in de oven van 100 0, dan af laten koelen.
Borstjes fileren en opeen schaaltje leggen met krimp-plastic inpakken.

Bereiden van zuurkool/spek:
Zuurkool met 200 gr water in de pan. Hierop de boter, laurier, peper, zout.Zuurkool zachtjes laten konfijten met deksel op de pan.Dit alles laten sudderen en inkoken.Stukjes spek even blancheren en straks bakken om en om
Bereiden aardappels/knolselder:

Aardappel vierkant en in mooie brunoise snijden.Knolselder schoon maken en ook in brunoise snijden.De brunoise groenten apart blancheren in water met zout en op plateau afkoelen.Salade in een pan door elkaar mengen en met de dressing op smaak brengen.

Bereiden mosterd-dressing:

Ui schoon maken en fijn snipperen.Ui in een maatbeker met de mosterd en de citroensap.Staafmixer erin en nu al malend de zonnebloemolie erbij roeren.Dressing op smaak maken met per, zout en suiker.
Doorgeven:

Warme borden uitzetten. Borstjes 20 minuten verwarmen op 70 0 in de oven.Salade en zuurkool warm maken en het spek even om en om bakken. Salade op het bord, hierop de zuurkool, het pootje en het borstje en het spek erop, Vervolgens de saus van de pootjes erbij scheppen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*