Dit gehaktburgertje is een heerlijk amuse. Niet alleen lekker maar het ziet er nog leuk uit ook. Dit burgertje komt niet in een broodje, maar wordt verpakt tussen twee schijfjes courgette, waardoor het een extra feestelijke uitstraling heeft wanneer u het de gasten voorzet.
ingrediënten voor 15 personen:
- 2 sneetjes witbrood zonder korst
- 4 el slagroom
- 600 mager rundergehakt/lamsgehakt
- 2 eierdooiers
- 2 ui fijn gesnipperd,
- 2 tl fijne mosterd
- Snuf paprikapoeder
- kerriepoeder
- Snuf cayennepeper
- ½ t.l. sambal
- ½ t.l. versgeraspte nootmuskaat
- 2 courgettes
- Olijfolie
- 4 a 5 takjes rozemarijn vers
- 3 a 4 tenen knoflook
- Cocktailprikkers
Werkwijze:
Week het brood ca 1 uur in de slagroom. Meng het geweekte brood met het gehakt zodat het brood helemaal wordt opgenomen. Kneed er vervolgens de ui, eierdooier, mosterd, sambal, cayennepeper, paprika- en kerriepoeder. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.
Verwarm de oven op 160° C. Snijd de courgette in plakjes van ca. ½ cm dik. En strooi er een beetje zout en peper over. Bak deze plakjes een paar minuten aan in een koekenpan.
Maak van het gehakt 30 balletjes, druk deze plat en bak deze even aan in een koekenpan tot zo mooi lichtbruin van kleur zijn.
Doe tussen 2 plakken courgette een schijfje gehakt. Leg ze strak naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geperste knoflook en rozemarijn erover. Besprenkel alle burgertjes met 3 eetlepels. olijfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en bak ze in 10-15 minuten gaar. Steek er een prikker door courgette en gehaktburgertje in en serveer warm.