Als heerlijke amuse maakten we deze Ceviche van haring en chioggia. Ceviche is een peruaans gerecht van rauwe vis, die is “gegaard” in een zure marinade. Chioggia is een tweekleurige biet die rauw en gekookt gegeten kan worden, en doet het prachtig als garnering.
Het recept voor 12 personen:
Ingrediënten:
- 4 haringen
- 3 rode sjalotjes (gesnipperd)
- 3 kleine Chioggia bieten
- 15 hazelnoten
- 12 el citroensap
- 3 tl citroenrasp
- 3 tl honing
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
Meng de sjalotten met de citroensap en -rasp, 3 tl olijfolie en de honing.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout. (= tijgermelk).
Snijd de haring in stukjes van ca 3 cm. Leg de stukjes haring in de tijgermelk en laat het 30 minuten staan. Haal daarna de haring uit de tijgermelk en verdeel over de amuse-lepels. Snijd de chioggia bieten julienne, hak de hazelnoten grof en garneer ze bij de Ceviche van haring en chioggia op de lepels.