Vitello e frattaglie

Vitello e frattaglie

Deze vitello e frattaglie maakten we van kalfsfricandeau met licht gebakken kalfsoester, tonijnmayonaise en friséesla en is afkomstig uit het kookboek Armijn van Armijn van Nierop, chef-kok van hostellerie Vangaelen in Heeze

Ingrediënten:

  • 500 gram kalfsfricandeau fijngesneden
  • 300 gram kalfsoester
  • tonijnmayonaise (zie bereiding hieronder)
  • 1 zakje frisée sla
  • 1 sjalotje
  • visbouillon
  • 1 dl olijfolie en klein klontje roomboter
  • rieslingdressing (zie hieronder,in dit geval verdejo)
  • peper en zout

Bereiding

Kalfsfricandeau klaarleggen

De kalfsoester licht bakken in olijfolie met klontje boter (rosé van binnen)

Snijd de kalfsoester in reepjes, te verdelen over 13 borden

Breng de frisée sla op smaak met riesling dressing

Voeg de hoeveelheid tonijnmayonaise toe naar smaak

Bereiding tonijnmayonaise:

Snijd een rode paprika, een grote rode tomaat en een half sjalotje in kleine stukjes

Fruit een teen knoflook en de ui in olijfolie en voeg de fijngesneden paprika, tomaat en peper, zout en laurierpoeder toe

Blus af met een ½ dl witte wijn en reduceer deze weg

Voeg dan een blikje tonijn en 1 dl visbouillon toe

Fijndraaien in een keukenmachine en zeven

Koud mengen met basismayonaise

Bereiding riesling dressing:

Kook klein scheutje witte wijnazijn, klein scheutje witte wijn, 1 half fijngesneden sjalotje, 1 eetlepel mosterd, wat poedersuiker en wat peper en zout in

draai warme massa glad in de keukenmachine

voeg wat koude olijfolie druppelgewijs toe aan de gladde massa

Opdienen: Leg voor deze Vitello e frattaglie plakjes Fricandeau en Kalfsoester om en om op een bord met daartussen de Frisée sla en besprenkel het geheel met de tonijnmayonaise.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*