Chinese Mais- Kippensoep

Chinese Mais-Kippensoep

Anders dan de titel doet vermoeden is de Chinese mais-kippensoep niet per definitie een soep van maiskip, maar een kippensoep met mais.

Voor 12 personen gebruikt u de volgende ingredienten:

  • 3 liter kippenbouillon
  • 6 eetlepels rijstwijn
  • 20 gram geraspte verse gember
  • 2 kipfilet
  • 800 gram maispuree (suikermais)
  • 6eetlepels water
  • 4eetlepel maïzena
  • 4 grote eiwitten
  • 4theelepels sesamolie
  • Zeezoutvlokken
  • 2lente-uitjes in dunnen plakjes voor garnering

Bereiding:

  1. Doe de bouillon, rijstwijn en gember in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de kip en de maispuree. Toe en kook ongeveer 10 minuten, tot de kip gaar is. Schep de kip uit de pan en laat hem een beetje afkoelen. Snijd hem in reepjes en doe die terug in de pan
  2. Klop een glad papje van het water en de maïzena. Roer dat door de soep. Laat onder goed doorroeren sudderen tot de soep dikker wordt, na 3-5 minuten
  3.  Klop de eiwitten en olie los in een kom. Giet het mengsel onder voortdurend roeren met een garde, langzaam in de pan zodat dunne draadjes eiwit ontstaan. Breng op smaak met zout. Serveer de Chinese Mais-Kippensoep warm, gegarneerd met de lente-ui.

Eerdere chinese soep die we maakten is de komkommersoep

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*