Als nagerecht is deze stroopwafel-tiramisu een mooie afsluiting van een diner. De stroopwafel-recepten op deze site doen het goed; Dit gerechtje is het vaakst bekeken op deze site en we willen dat succes nog wat vergroten met onderstaand gerecht.
Ingredienten:
- 20 stroopwafels
- 400 ml slagroom
- 500 ml mascarpone
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 tl kaneel
- 400 g volle melk gecondenseerd met suiker
- 60 g roomboter
- 2 tl bruine basterdsuiker
Bereidingswijze:
Verkruimel de stroopwafels met een keukenmachine;
Klop de slagroom met het zakje vanillesuiker op totdat de slagroom stijf is en zet dit weg. Klop in een andere kom de mascarpone met de kaneel. Schep de slagroom door de mascarpone;
Maak vervolgens de karamel. Smelt de boter met de basterdsuiker in een pannetje. Blijf goed roeren. Als de suiker is gesmolten voeg je de gecondenseerde melk toe. Laat het geheel nu een minuut of 5 zachtjes pruttelen maar blijf ondertussen het geheel goed mengen met een garde. Als de karamel iets dikker is geworden, zet je het vuur uit. De karamel hoeft niet heel dik te zijn, want als hij afkoelt wordt hij nog dikker. Maak vervolgens de laagjes. Een laagje koek-kruimels, een laagje mascarpone/slagroom, lepeltjes karamel, laagje koek-kruimels, mascarpone/slagroom en voilà, daar is een heerlijke stroopwafel-tiramisu!
Dit gerecht is afkomstig van de site lekkersimpel.nl