bloemkool-pastinaaksoep

Romige bloemkool pastinaak soep met geroosterde amandelen en knoflook olie.

Wil je eens wat bijzonders op tafel zetten, kies dan eens voor deze bloemkool-pastinaaksoep. De soep wordt bijzonder gemaakt omdat we amandelen en knoflook-olie toevoegden en het niet in een bord serveren, maar in een uitgehold broodje.

Voor dit gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig (ruim voldoende voor 15 personen):

  • 2 bloemkolen
  • 600 gr pastinaak
  • 2.5 l groenten bouillon
  • 500 ml room kookroom
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gr Amandelen
  • Knoflook olie
  • 4 el olie
  • 1 tl ras el hanout
  • Peper en zout
  • 13 harde bollen 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pastinaak en pel de knoflook. Snijd de pastinaak in grove stukken. Leg de pastinaak en knoflook op een met bakpapier belegde ovenschaal. Rooster deze 20 min in de oven. 

Verwijder ondertussen de schil van de ui en snijdt deze in blokjes, maak ook de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. 

Voeg een scheut  olie toe aan een pan en fruit de ui en ras el hanot voor ongeveer 4 minuten. De bloemkool, bouillon en room toevoegen aan de pan en 30 minuten laten koken, tot de bloemkool gaar is. Voeg de knoflook en pastinaak toe en pureer vervolgens in de blender of keukenmachine. 

Ondertussen rooster je de amandelen. Begin door de temperatuur van de oven te verlagen naar 175 graden. Spreid de amandelen uit over een met bakpapier belegde pakplaat. Plaats de amandelen in de oven en rooster voor vier minuten. Na vier minuten draai je de amandelen om door een houten lepel te gebruiken. Laat de amandelen afkoelen. 

Je kunt ook de amandelen roosteren in een droge koekenpan. Blijf bij de pan, blijf schudden met de pan (of roer met een houten lepel) tot de mandelen licht verkleuren.

Snij het kapje van de broodjes, en hol ze uit. Eventueel het laatste restje even aan drukken. 

Serveren

Serveer de bloemkool-pastinaaksoep in de uitgeholde broodjes . Garneer met de geroosterde amandelen en knoflook olie. 

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*