Zalmfilet in prosciutto lijkt een beetje op saltimbocca zoals we die eerder gemaakt hebben, maar deze variant met zalm is ook voor ons nieuw. De combinatie met kruidige linzen en bospeen maakt dit gerecht tot een verassend en gezond recept.
Ingrediënten voor 16 personen:
- 1 kg linzen
- 16 zalmfilets a 150 g, zonder vel of graten
- Zout en peper uit de molen
- 32 plakken prosciutto
- Olijfolie
- Sap van een citroen
- Gemengde gehakte tuinkruiden (bladpeterselie, basilicum, munt), 8 handen vol.
- 1 kg verse spinazie
- Drie bosjes bospeen
- 8 dl naturel yoghurt
Bereiding:
verwarm de oven voor op 220*C. (Vaak zetten we de oven 20 graden hoger. Door het openen van de oven verliest deze meteen warmte en valt de temperatuur ongeveer 20 graden terug)
Breng linzen aan de kook in pan met zoveel water dat de linzen nét onder staan en laat ze gaar koken. (Per soort is de tijd waarin de linzen gaar zijn verschillend; kijk dus even op de verpakking)
Maak de bospeen schoon, verwijder het loof en gaar de bospeen in een pan met kokend water en een beetje zout.
Bestrooi de zalmfilets met wat peper. Wikkel vervolgens deze zalmfilet in prosciutto. Laat een deel van de zalm onbedekt.
Sprenkel wat olijfolie over de zalmpakketjes en bak deze ongeveer 10 minuten in de oven, tot de prosciutto goudbruin is. (Bak wat korter als je de zalm minder gaar wil hebben)
Giet het meeste van het water van de linzen af en breng de linzen op smaak met zout, peper, citroensap en flink wat olijfolie.
Roer vlak voor serveren op hoog vuur de tuinkruiden en spinazie door de linzen en blijf roeren tot het groen geslonken is.
Verdeel de linzen over de borden en leg de zalmfilets hier bovenop. Garneer het geheel met de bospeen en strooi hier een beetje peterselie over.