Tiramisu bestaat er in vele uitvoeringen, waarvan ook wij wel eens wat maakten. Déze tiramisu met advocaat en sinaasappel is een van de vele variaties die er zijn. De basis voor iedere tiramisu wordt gevormd door biscuit, cacao en mascarpone, waaraan een smaakmaker wordt toegevoegd. Dit kan zijn koffie, cognac, rum, advocaat of een andere drank.
Ingredienten voor 15 personen
- 750 g mascarpone,
- 150 g witte basterdsuiker,
- 350 ml sinaasappelsap,
- 600 ml advocaat (zelfgemaakt of fles),
- 36 lange vingers,
- 300 ml slagroom,
- 6 eetlepels cacaopoeder,
- 6 hand-sinaasappels
Bereiding:
- Klop in een kom met de handmixer de mascarpone, de suiker en 100ml sinaasappelsap in circa 3 minuten luchtig. Verdeel de helft van de mascarpone gelijkmatig over de bodem van de schaal
- Schenk de rest van de sinaasappelsap in een diep bord. Wentel de lange vingers enkele seconden (zeker niet langer!) door het sap en leg ze naast elkaar op de mascarpone. Verdeel de advocaat over de lange vingers. Schep hierop de resteren de mascarpone en strijk glad.
- Klop de slagroom tot yoghurt-dikte. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de mascarpone. Laat de tiramisu in de koelkast in ca 2 uur opstijven
Opdienen:
- Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
- Schep met een grote lepel de advocaat tiramisu uit op bordjes en garneer met sinaasappel.