Tiramisu ricotta en griekse yoghurt

Tiramisu van ricotta en Griekse yoghurt

Het recept van onze tiramisu bevat niet de karakteristieke elementen biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei. Dat is de Italiaanse variant. Wij wilden het kerstmenu een beetje luchtig afsluiten en kozen voor deze variant. Die andere hebben we al een keer gemaakt

Ingrediënten voor 14 personen:
  • 750 gram Ricotta
  • 750g Griekse yoghurt
  • honing naar smaak
  • 60 Italiaanse Cantuccini koekjes
  • 450 gram suiker
  • 450 ml water
  • Sap van 3 limoentjes
  • 28 mooie dunne schijfjes limoen
  • Scheut limoncello
Bereiding

Breng het water met de suiker aan de kook samen met het limoensap. Doe er de limoenschijfjes bij en laat een half uurtje koken tot i het suiker/ limoenwater iets is ingekookt. Schep de limoenschijfjes uit de limoensuiker-siroop en leg op een een stuk keukenpapier.

Klop de ricotta samen met Griekse yoghurt en doe er honing naar smaak doorheen. Zet 14 mooie glazen klaar. Doe de suiker/ limoensiroop samen met een scheut limoncello in een schaaltje en haal er halve Cantuccini koekjes door. Leg de koekjes op de bodem van de glaasjes en lepel er nog wat van de siroop over. Schep er wat van het ricotta-mengsel op en herhaal tot en met de bovenlaag om de tiramisu op te bouwen.

Leg hierop per glaasje, twee gekonfijte limoenschijfjes (deze kun je gewoon eten)

Bron: hedwigsrecepten.nl

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*