amuse-trio van prei-kaasbonbon, rogvleugel-salade en tartaar van Sint-Jacobschelpen

Tartaar van Sint-Jakobsschelpen

Deze tartaar van Sint-Jakobsschelpen is onderdeel van een amuse-trio (samen met de prei-kaasbonbon en de rogvleugel-salade). Voor 12 personen heb je nodig:

Ingrediënten:

  • 12 sint jakobsschelpen
  • 12 lychees
  • 2 passievruchten
  • Szechuanpeper
  • Fijn zeezout (fleur de sel)
  • Cayennepeper

 
Bereidingswijze:

Spoel de sint-jakobsschelpen (coquilles) grondig onder koud water en dep ze droog. Snijd ze in kleine blokjes van een halve centimeter. Zet koud.

Pel de lychees en vang het vocht op. Verwijder de pit. Hak de lychees grof met een mes. Zet koud.

Halveer de passievruchten en schep volledig leeg. Zet koud.

Meng de sint-jakobsschelpen met de lychees en de passievruchten.

Kruid met szechuanpeper, fleur de sel en cayennepeper. Zet koud.

Serveren:

Verdeel de tartaar van Sint-Jakobsschelpen over de glaasjes en serveer koud, samen met de rogvleugel-salade en de prei-kaasbonbon.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*