Stracciatella kwarktaartjes met zoetzure morellen

Stracciatella kwarktaartjes met zoetzure morellen

Dit gerecht stracciatella kwarktaartjes met zoetzure morellen is van Lieke Boerema en komt uit het boekje SWITCH van “Verspilling is verrukkelijk” 

Ingrediënten (voor 12 personen)

  • 600 gram koek (wij kozen voor Bastogne-koekjes)
  • 200 gram walnoten
  • 150 gram boter
  • Kaneelpoeder
  • 750 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 180 gram suiker
  • 750 ml room
  • 1 citroen
  • 6 tl agar agar
  • 1,5 liter kwark
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 kilo morellen
  • 300 gram suiker
  • 6 tl maïzena

Bereiding:

Smelt voor de bodem de boter met het kaneelpoeder in een steelpan. Voeg de verkruimelde koek en gehakte walnoten toe. Meng dit goed door. Verdeel dit mengsel over 12 glazen.

Giet 600  ml melk in een pan. Voeg het vanillemerg en vanillestokje toe en breng het aan de kook. Zet het vuur uit en laat het 10 minuten trekken.

Klop de room stijf en voeg wat citroen-zest toe. Meng de overige melk, 150 ml, met de agar agar en giet dit bij de warme melk. Breng de melk opnieuw aan de kook gedurende ongeveer 2 minuten.

Meng de kwark al roerende door de warme melk. Het roeren is belangrijk om geen klontjes te krijgen. Voeg de opgeklopte room toe aan het kwarkmengsel en roer het goed door en meng er de fijn gehakte chocolade door. Verdeel het kwarkmengsel over de koekjesbodem en laat het opstijven in de koelkast. 

Was en ontpit de morellen. Doe ze in een pan met de suiker en een beetje water. Breng aan de kook totdat de suiker is opgelost. Meng wat koud water bij de maïzena en giet dit bij de kersen. Kook de kersen totdat de saus is ingedikt. 

Opdienen:

Voor het opdienen de morellen over de kwarktaartjes schappen. Eventueel een blaadje munt erop.

Voor deze stracciatella kwarktaartjes met zoetzure morellen kunt u in plaats van morellen ook kersen nemen. Kersen zijn van zichzelf al zoet, dus u kunt dan de suiker achterwege laten.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*