De bedoeling was om kwartel met champignon-creme te maken en dat is ook gelukt. Alleen was er met de inkoop iets misgegaan waardoor we alleen kwartelpootjes hadden en geen kwartel borstjes. Voor de hieronder beschreven bereiding maakt het niet uit; alleen de foto is anders dan je had mogen verwachten.
Ingrediënten voor 15 personen:
Ingrediënten Champignon-crème:
- – 750 gram champignons
- – 90 gram boter
- – 4 st. grotere sjalotjes
- – 1,5 lt water
- – 6 dl room
Bereiding Champignon-crème:
Snijdt de champignons in plakjes (15 heel laten) en snipper de sjalotjes fijn .
Sjalotjes even aanfruiten in de boter zodat ze mooi glazig worden. Let er op dat de sjalotjes niet te bruin worden of anderszins verkleuren.
Vervolgens de champignons toevoegen en voordurend omscheppen.
Water, laurier, peper en zout toevoegen en vervolgens het geheel aan de kook brengen.
Dit tot de helft inkoken.
Nu de 6 dl room toevoegen en 10 minuten laten koken.
Nu met de staafmixer pureren en door een zeef wrijven.
Ingrediënten Kwartels: Ingrediënten voor opmaak:
- – 7 à 8 kwartels
- 15 champignons
- – peper en zout
- – bieslook
- – olijfolie
- – 3 dl room
Bereiding Kwartels:
- Kwartelpootjes eraf snijden en het dijbeentje verwijderen.
- Kwartelborstjes eraf snijden en nu de pootjes en de borstjes peperen, zouten en met olijfolie insmeren. .
- Pootjes mooi bruinbakken in een pan en nu op een schaaltje leggen.
- De borstjes op de vel-kant in een andere pan bakken en op het laatst omdraaien, en ook op het schaaltje leggen.
Doorgeven:
- 3 dl room half opkloppen.
- De champignons schaven met de mandoline (zeer dun) .
- Crèmesoep laten koken, kwartel in de oven verwarmen en de (warme) borden uitzetten.
- De kwartel verdelen over de warme borden en hierop de warme soep scheppen.
- de kwartel met champignon crème garneren met de opgeklopte room, het champignon-schaafsel en de bieslook.