Een heerlijke amuse is deze krokante garnalen met cocos. Cocos is erg lekker bij pittige maar ook bij milde gerechten. Meer gerechtjes met garnalen kunt u hier vinden.
Voor dit gerechtje voor 12 personen hebt u de volgend ingrediënten nodig:
- 3 liter plantaardige olie om te frituren
- 360 gram witte bloem
- 3 tl zout
- 1,5 tl gemberpoeder
- 1,5 tl versgemalen zwarte peper
- 9 grote eiwitten
- 600 gram ongezoet, gedroogde gemalen kokos
- 2150 gram grote garnalen zonder koppen, schalen en zwarte aders
- Versgeperste limoensap
Bereiding:
- Verhit de olie in een frituurpan tot 170 graden. Wanneer je geen temperatuuraanduiding hebt, kun je de olie testen door er een stukje brood in te leggen. Als het na 15 seconden goudbruin is, is de olie op temperatuur.
- Meng de bloem, het zout, de gember en de peper in een kom. Klop in een aparte kom de eiwitten luchtig. Doe de kokos in een derde kom
- Bedek de garnalen met bloem en doop ze dan in het eiwit. Doop ze vervolgens in de kokos en klop er zacht op zodat het aan de garnalen blijft plakken.
- Frituur de garnalen in porties in 3-4 minuten gaar en goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze uitlekken op een keukenpapier. Serveer de krokante garnalen met kokos warm.