(12 personen)
Ingrediënten:
hertenbiefstukken (150 gram per stuk)
300 gr Shii-Take
300 gr oesterzwammen
60 gr roomboter
Peper en zout
Portsaus:
300 gr wildfond
120 gr ontbijtkoek
300 ml rode port
300 ml rode wijn
12 tl bruine basterdsuiker
Friet van pompoen:
Pompoen
½ fles zonnebloemolie
Bereiding:
Laat de boter in de koekenpan bruin worden. Bestrooi de hertenbiefstuk met peper en zout. Braad de biefstukken ongeveer 3 minuten per kant, zodat ze mooi bruin van buiten en rood van binnen zijn. Trancheer de biefstukken en leg ze in een voorverwarmde ovenschaal. Dek af met aluminimumfolie en laat ze rusten.
Kook de rode port en de rode wijn in een pan. Laat tot de helft inkoken. Voeg de wildfond en de basterdsuiker toe. Voeg de kleine stukjes ontbijtkoek toe. Roer het tot een gladde saus.
Bak ondertussen de paddenstoelen in de koekenpan waar de biefstukken in gebakken zijn. Voeg de paddenstoelen tot aan de rode portsaus.
Hak de pompoen doormidden en verwijder de pitten en het draadjesvruchtvlees. Haal de schil eraf en snijd de pompoen in “frieten” van ongeveer 1 cm dik. Verwarm de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden. Frituur de pompoenfrieten in 2 minuten mooi goud bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.