cranberry paté

Cranberry paté

Deze cranberry paté ziet er uit als paté, heeft de textuur van paté maar er zit geen vlees in, het is een volledig vegetarisch gerecht, wat in een paar minuten klaar is.

Ingrediënten voor 12 personen

  • twee pot van 400 gr kidneybonen
  • Een pot van 400 gr canellibonen
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes
  • Teentje knoflook
  • Snuf paprika poeder
  • sambal naar smaak
  • Handje gedroogde cranberries
  • 2 stokbroden

Bereiding:

Giet de bonen af en spoel ze na met water. Stop alle ingrediënten, behalve de cranberry’s, in je keukenmachine en blend alles tot een romig mengsel. Proef even en breng op smaak met sambal, peper en zout. 

Schep als laatste de cranberries erdoorheen. 

Je kunt een mooie ronde vorm van maken van deze cranberry paté voordat je hem serveert. Gebruik hiervoor een kookring. Vet de ring in, schep er wat cranberry paté in en druk aan met een lepel. Schuif de ring er voorzichtig af en bestrooi de bovenkant met een snuf peper en extra cranberry’s.

Bestrijk  per persoon 3 sneetjes stokbrood met olijfolie en knoflook en plaats het stokbrood in de oven bij 200 graden, totdat de broodjes lichtbruin kleuren.   Beleg de stokbroodsneetjes met de cranberry paté en doe een roosje veldsla in het midden. Meteen opdienen.

naar een idee van beaufood.nl

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*