Ingrediënten 15 personen
- 2 gesnipperde uiten
- 180 gram roomboter
- 500 gr Carnarolirijst
- Scheut witte wijn
- 1400 ml bouillon van waddengarnalen
- 30 waddenoesters
- 30 plakjes gerookt buikspek
- Beetje bloem
- 3 1⁄2 eiwit
- Paneermeel
- 15 stukjes tarbot van 40 gram
- 350 gr hand gepelde waddengarnalen
- 200 gr Parmezaanse kaas
Bereiding
- Fruit de ui zachtjes in de roomboter aan, voeg de rijst toe en fruit deze mee tot hij glazig is.
- Blus met een scheutje witte wijn en voeg beetje bij beetje de garnalenbouillon toe zodat er na ca. 20 minuten een dikke smeuïge brei ontstaat.
- Rol ondertussen de oesters in een reepje gerookt spek en paneer deze: haal ze door de bloem, het eiwit en vervolgens het paneermeel
- Gril als de risotto bijna klaar is de vis
- Frituur de oesters, voeg de waddengarnalen en de Parmezaanse kaas aan de risotto toe.
Opdienen
Serveer de risotto op een diep bord.
Leg de gegrilde vis boven op en de gefrituurde oesters erom heen. Strooi er tenslotte wat Parmezaanse kaas over.