Ingrediënten: (voor 12 personen)
- 1000 gram zeeduivel (echt vers)
- Plantaardige olie
- 700 gram kleine sjalotjes
- Poedersuiker
- 3 dl rode wijn
- 2 dl visfond
- 3 dl kalfsfond
- 350 gram inkt- of bundelzwammetjes
- 150 gram ontbijtspek. Julienne
- 75 gram boter
- Zout en vers gemalen peper
Bereiding
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de gepelde sjalotjes, laat ze licht kleuren en bestrooi ze met poedersuiker, zodat ze licht karamelliseren. Blus af met de wijn en beide fonds. Laat de sjalotjes bijna gaar worden.
Snijd de zeeduivel in stukken en doe ze in de pan; laat ze op laag vuur circa 7 min. garen. Maakt de inktzwammetjes schoon en doe ze erbij.
Schep alle ingrediënten uit de pan en houd ze warm.
Bak de spekjes uit. Laat de saus snel indampen tot 2 dl en monteer haar met de boter.
Verdeel de vis met de garnituur in verwarmde diepe borden en schep de saus er overheen. Garneer met de spekjes.