Tagliere con torta fritta betekent letterlijk: Vleesplank met gefrituurde cake. De vleeswaren halen we gewoon bij de slager, de gefrituurde cake maken we zelf:
Ingrediënten (voor 4 personen!):
Torta fritta: (italiaanse deegkussentjes)
- 250 gr bloem
- 100 gr melk lauw
- 35 gr reuzel of olie
- 8 gr gist
- Wat zout en wat suiker (over de droge bloem strooien)
Bereiding:
Maak van alle ingrediënten een soepel deeg en laat dit rijzen (afgedekt)
Het deeg vervolgens zo dun mogelijk uitrollen en in stukjes van ca 4 x 4 cm snijden.
Frituur eerst één stukje in hete zonnebloem-olie. Als het goed is, zal het stukje deeg een soort luchtbel gaan vormen door de werking van het gist en de hoge temperatuur. Na ongeveer 30 seconden het deegkussentje uit de olie halen en laten uitlekken op absorberend papier. Frituur de overige stukjes op dezelfde manier en zout het brood even na.itello
Uitserveren:
Om de Tagliere con torta fritta compleet te maken: de vleeswaren op een schaal draperen en serveren met de torta fritta.