Ingrediënten: (voor 12 personen)
Voor de compote
- 2 Elstar appels
- 2 saffraandraadjes
- 1 dl witte wijn
- 100 gram suiker
Voor de agar van appel
- 2 dl appelsap
- 2 saffraandraadjes
- 1 vanillestokje
- 5 gram agar
- 500 gram bloedworst
- 2 el Loonse appelstroop
- 1 kaneelstokje en 1 vanillestokje
- Vers krentenbrood
- Olie en boter
Bereiding:
Compote:
Schil de appels, snijd ze in brunoise, meng met de saffraandraadjes en voeg er de wijn en suiker bij. Zet op een laag vuurtje en laat het langzaam garen.
Agar :
Kook het appelsap met de suiker, het vanillestokje en de saffraandraadjes. Laat het een uur trekken en giet het in een puntzeef, doe de agar erbij en kook het geheel goed door. Giet het daarna in een vorm zodat je er blokjes mee kunt snijden. Kook de appelstroop met het vanillestokje, kaneelstokje en een eetlepel water. Bak de bloedworst in olie met boter.
Snijd het krentenbrood in mooie reepjes van 3 a 4 cm zonder korst.