Zalmtompouce zal het altijd goed doen bij een diner. Het is een mooi uitziend en niet te moeilijk gerechtje, afkomstig van Food-places.nl
De volgende ingredienten heb je nodig (voor 10 tompouces)
10 plakjes bladerdeeg
20 dunne lange plakjes zalm
125 gr. Hollandse garnalen
20 theelepels Garlan kruidenroomkaas
5 avocado’s
10 tl citroensap
3,5 el Griekse yoghurt of Creme Fraiche
1 of 2 eieren
peper en zout
paprikapoeder
dilletakjes
cocktailsaus
rucola
Bereiding:
Snij de plakjes bladerdeeg door de helft en leg deze op een bakplaat met bakpapier;
Kluts de eieren en smeer de plakjes hiermee in;
Plaats deze met nog een vel bakpapier erop in de oven en zet hier voorzichtig nog een bakplaat op zodat de plakjes niet te dik en te hoog worden.
Laat de plakjes 18-20 minuten in de oven staan op 210 °C;
Prak de avocado’s samen met wat peper en zout, citroensap en de yoghurt in een kom.
Smeer alle plakjes bladerdeeg in met de roomkaas en smeer op de helft van de plakjes wat avocado, en strooi daar wat paprikapoeder over.
Snijd de plakjes zalm op de juiste manier, zodat ze mooi op de avocado passen.
Zet daar (op de zalm) vervolgens de andere plakjes bladerdeeg op. Deze zijn al ingesmeerd met roomkaas dus schep er nu wat avocado op.
Verdeel daarover weer wat plakjes zalm en schep dan daarop een klein beetje Hollandse garnalen.
Garneer de zalmtompouce met wat verse dilletakjes, rucola, paprikapoeder en cocktailsaus.