Risottorijst met lamsfilet en kaaskrokantjes

Risotto met lamsfilet en kaaskrokantjes

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst droog aangebakken in een paar minuten en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd. Wij maakten risotto met lamsfilet en kaaskrokantjes.

Ingrediënten voor 10 personen:

Risotto:

  • 320g boter
  • 8 gesnipperde uien
  • 640 gr risottorijst
  • 800 ml witte wijn
  • ca 3 liter kippenbouillon
  • 320g geraspte (harde) schapenkaas

Lamsfilet:

  • 1250g lamsfilet
  • gedroogde tijm
  • oregano (gedroogd)
  • gedroogde rozemarijn
  • zout en peper
  • 800 ml rode wijn
  • 8 el honing
  • Tomatenpuree

Voor de kaaskrokantjes

  • 120g Parmezaanse kaas

Voor de garnering:

  • Paddestoeltjes naar smaak
  • 4 tenen knoflook, gehakt

Verder nog nodig: bakpapier, boter, aluminiumfolie

Bereiding:

Smelt de boter in een pan en smoor hierin de uien. Voeg de risottorijst toe en roer tot deze glazig is. Blus af met witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten). Spatel de schapenkaas erdoorheen. Maak af met een klontje boter, zout en peper

Rasp voor de kaaskrokantjes de Parmezaanse kaas en leg in 10 rondjes op bakpapier. Bak op 140g in de oven tot ze goudbruin zijn (of 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand).

Wrijf de lamsfilet in met zout, peper, tijm, oregano en rozemarijn. Smelt boter in een pan . Schroei het vlees aan alle kanten dicht en bak elke kant in drie minuten gaar. Haal uit de pan en laat (afgedekt met aluminiumfolie) rusten op een bord. woeg 2 tl tomatenpuree toe aan de pan met het aanbaksel en blus af met rode wijn en de honing. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat reduceren tot de saus iets dikker is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

Bak voor de garnering de paddenstoeltjes met de knoflook. Schik op elk bord 3 risotto quenelles, snijd de lamsfilet in gelijke plakken en leg ertussen en de paddenstoeltjes en een kaaskrokantjes ernaast en giet de saus eroverheen.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*