Ingrediënten (10 personen):
- 2 grote bananensjalotten
- 4 citroenen
- 120 ml olijfolie
- 40 verse basilicumblaadjes
- 2 tl (zwart) mosterdzaad
- 1 watermeloen (ca 1.400 g)
- 1 cantaloupe (ca. 1.200 g)
- buffelmozarella (ca. 800 g)
- 2 el kasha
- zeezoutvlokken
Bereiding:
Snij de bananensjalotten in dunne ringen; Meng in een kleine kom de sjalotten met het citroensap en een flinke snuf zeezoutvlokken;
Zet een kleine pan met olie op het vuur; Bak als de olie heet is de basilicum met het mosterdzaad 30 à 60 seconden tot de blaadjes knapperig zijn en heerlijk geuren; Giet de olie in een zeef boven een kommetje en zet de olie en de basilicumblaadjes apart opzij;
Snij de watermeloen en cantaloupe in kleine stukken en doe ze in een kom; Breek de buffelmozzarella in stukken en vermeng deze met de meloen;
Besprenkel de salade met de olie en verdeel de sjalotten en het citroensap erover;
Laat de salade 30-60 minuten staan zodat de smaken kunnen mengen; Verdeel de salade over de borden; Bestrooi met citroenrasp, de basilicumblaadjes met mosterdzaad en kasha.