Kreeft met groentesaus

Kreeft met groentesaus 

Deze Kreeft met groentesaus hebben we aangevuld met asperges en pasta orzo. De groentesaus komt van Cas Spijkers.

Een halve kreeft wordt in eigen schaal geserveerd, die moeten dus ‘gespaard’ blijven.

Ingrediënten groentesaus: (10 personen)

  • 6 Sjalotten   
  • 2 dl Azijn
  • 250 gr Boter
  • 1 Creme fraîche
  • 100 gr Haricots verts         
  • 1 Ui               
  • Meiknolletje 
  • 2 Wortels     
  • 2x Snijboon 
  • Visglas

Bereiding groentesaus:

De rauwe groente ragfijn snijden en met een klontje boter half gaar stoven.

De Sjalotten met azijn inkoken tot er een stroperige massa ontstaat en dit kloppen met boter en creme fraîche.

Bereiding asperge pasta orzo:

De asperges schillen en in stukjes van 3 cm snijden. Deze aspergestukjes half gaar koken. Neem de asperges uit het kookvocht en kook in het vocht de pasta orzo half gaar. Voeg de asperges en de pasta samen in de room en kook het af tot de pasta en asperges beetgaar zijn.

Serveer de kreeft met groentesaus en asperge in voorverwarmde borden en garneer eventueel met wat zeekraal.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*