We noemen dit een herfstpasta, maar het is ook lekker in alle andere seizoenen. Tegenwoordig kun je allerlei soorten paddenstoelen kopen, ook buiten het herfstseizoen. Wij gebruikten kastanjechampignons, maar probeer ook eens zelf een variatie hierop te maken met andere soorten paddenstoelen. Kan bijna niet mislukken. Of probeer eens dit recept, ook erg lekker!
Ingrediënten: (12-14 kleine porties)
- 600 g pasta
- olijfolie
- 1 kg kastanjechampignons
- 2 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 100 ml witte wijn
- 400 ml crème fraîche
- 150 g rucola
- 100 g walnoten
- 4 el walnootolie
- 2 tl tijm
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, maar zorg ervoor dat de pasta niet té gaar wordt. Pasta die te lang gekookt heeft voelt een beetje als lijm in je mond. Dat is niet prettig. Pasta mag best een beetje al dente zijn. (wij controleren dat door één sliertje uit de pan te vissen en tegen de tegeltjes boven het fornuis te gooien. Blijft het plakken, dan is de pasta goed van garing, valt het het meteen af, dan moet de pasta nog even koken :-))
Maak de champignons schoon en snij deze in gelijkmatige partjes;
Hak de ui en knoflook fijn;
Hak de walnoten grof;
Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de ui en tijm toe;
Roerbak 1 minuut, voeg daarna de knoflook, walnoten en champignons toe;
Roerbak het geheel 6 minuten op een middelhoog vuur;
Blus vervolgens met de witte wijn en crème fraîche, laat 2 minuten zachtjes inkoken;
Schep de walnootolie en pasta er doorheen, kruid met peper en zout;
Voeg de rucola toe en meng grondig maar kort;
Serveer de herfstpasta daarna op voorverwarmde borden.