Hangop met aardbeienconsommé en rabarber

Hangop met aardbeienconsommé en rabarber

Deze Hangop met aardbeienconsommé en rabarber is een gerecht uit de keuken van Wilde Zwijnen, een restaurant in Amsterdam van tv-kok Jaymz Pool, Frenky van Dinther en Faysel van Thiel.

Ingrediënten: (4 personen)

  • 1 liter yoghurt
  • 300 ml slagroom
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 2 vanillestokjes (merg)
  • 500 gr aardbeien
  • 1 takje verse dragon fijngesneden
  • 25 ml bessenjenever
  • 2 stengels rabarber in kleine blokjes

Verder heb je nog nodig voor dit gerecht een schone theedoek.

Bereiding:

Hang een theedoek boven een bak, schenk hierop de yoghurt en laat het vocht in 24 uur uitlekken. Het is dus verstandig dit ruim een dag voor het menu wordt opgediend te doen.

Klop de slagroom met 100 g suiker en het merg van 1 vanillestokje en meng dit door de uitgelekte yoghurt. Omdat vanillestokjes erg duur zijn, kun je hiervoor ook een zakje vanillesuiker gebruiken.

Plaats de aardbeien met 75 g suiker, dragon en jenever in een roestvrijstalen kom, dek af met plasticfolie en hang 1 uur boven een pan met zacht kokend water.

Meng de rabarber met de rest van de suiker en het vanillemerg en laat 1 uur staan. Schep in een diep bord de hangop met aardbeienconsommé en gemarineerde rabarber met eerst een schep aardbeien, dan een mooie grote schep hangop en bestrooi dit alles met de gemarineerde rabarber.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*