Het gerecht gepofte aardappel met grijze garnalen komt van Segio Herman bekend als chef kok van een aantal gerenommeerde restaurants in Antwerpen en Cadzand.
Ingrediënten: (4 personen)
- 4 middelgrote aardappelen, om te poffen
- Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
- 100 ml room (volle room van Campina)
- 1/2 ei (ik gebruikte een volledig M ei)
- 60 g gezouten boter
- 1 el bieslook, gehakt en een aantal steeltjes om af te werken
- 1 el bladpeterselie, gehakt
- 200 g hand gepelde garnalen
- 3 el opgeklopte zure room (30% vet van Campina)
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200° C. Was de aardappelen. Bestrooi een ovenschaal met grof zeezout en leg de aardappelen hierop.
Plaats de aardappelen circa 1 uur in de voorverwarmde oven. De baktijd hangt af van de grootte van de aardappelen, dus controleer zelf. De schil moet krokant aanvoelen en de aardappel moet een beetje meegeven. Is dit niet het geval, laat dan nog 10 min verder garen.
Snijd het kapje van de aardappel, hol uit en draai de aardappel door een passevite.
Breng op smaak met room, ei, gezouten boter, peper en de kruiden.
Vul de aardappel met dit mengsel en plaats even terug in de voorverwarmde oven tot ze enigszins souffleren en kleuren. Beleg rijkelijk met garnalen. Garneer met bieslookstengels.
Breng de zure room op smaak met zout en peper. Klop deze wat op en serveer apart van de gepofte aardappel met grijze garnalen