Veel mensen vinden het lastig, maar toen we onderstaand recept stap voor stap volgden bleek de Crème-Brûlée met amandel niet moeilijk te maken
Ingrediënten voor 9 personen:
- 20 eierdooiers
- 4,5 eetlepel Amaretto of andere likeur
- 1,7 liter slagroom
- 250g suiker
- 1,5 vanillestokje of één zakje vanillesuiker
- bruine rietsuiker
- muntblaadje
- amandelkrullen
Klop eerst de eierdooiers met de amaretto in een hittebestendige kom. Breng de room met de suiker en vanille al roerend tegen het kookpunt aan. Zorg dat het niet gaat koken (ca. 85 graden). Haal de room van het vuur en giet deze langzaam, onder zacht kloppen (met een garde) bij de eierdooiers.
Giet het mengsel van ei, room en amaretto in lage kommetjes (max ca 3 cm hoog) en zet die kommetjes in een braadslee. Vul de braadslee vervolgens met een laagje heet water, zodat de kommetjes tot ongeveer de helft in het water staan. Zet de braadslee met kommetjes in de oven op ca 150 graden. Laat de crème in ca 1 uur opstijven tot het oppervlak stevig, maar niet hard aanvoelt. Zorg ervoor dat er genoeg water in de braadslee blijft, eventueel bijvullen met heet water.
Als het oppervlak mooi stevig is, het geheel uit de oven halen en de kommetjes even in koud water terug koelen en in de koelkast zetten.
Voor het opdienen suiker over de Crème-Brûlée strooien en met een brander karamelliseren. Dit kan ook door de grill op de hoogste stand te zetten en de kommetjes hier even onder te plaatsen.
Garneer het gerecht met munt en geef er amandel-krullen of gebakken kruidkoekje erbij. Zo is Crème-Brûlée met amandel eenvoudig gemaakt!