Ingrediënten (10 personen):
- 10 grote portobello’s (van steeltjes ontdaan)
- 15 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngesneden.
- 3 stengels bleekselderij, in fijne blokjes.
- 250 gr. zongedroogde tomaatjes, fijngehakt.
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt.
- 125 gr. geraspte Parmezaanse kaas.
- 2,5 eetlepels fijngehakte dragon.
- 10 eetlepels gesneden basilicumblaadjes.
- 250 gr. Taleggio, in plakjes. (Italiaanse kaas)
- Zout en versgemalen peper.
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 1800. Oven nodig: 1 x 15 minuten + 1 x 10 minuten. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze:
Leg de paddenstoelen met de bolle kant naar beneden op de bakplaat en sprenkel er wat olie over.
Bestrooi de paddenstoelen met peper en zout.
Zet de bakplaat in de oven en rooster de paddenstoelen circa 15 minuten.
Verhit 10 eetlepels in een koekenpan en smoor hierin de ui en de selderij 5 – 10 minuten op laag vuur tot ze gaar, maar niet bruin zijn.
Voeg de fijngehakte knoflook en de stukjes gesneden gedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuten zachtjes door.
Laat dit mengsel afkoelen.
Schep de Parmezaanse kaas, de dragon, en de helft van de basilicumblaadjes door het groenten mengsel en breng op smaak met peper.
Schep de vulling in de paddenstoelen en leg er een plakje taleggio op.
Zet weer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de paddenstoelen helemaal gaar zijn.
Serveer de portobello’s door er wat olie overheen te sprenkelen en de andere helft van de basilicumblaadjes.