Ingrediënten (10 personen):
- + 2,5 kg Courgettes
- 600 gr. Aardappelen
- 2 stuks Prei
- 600 gr. Zalmsnippers (gerookt)
- 2 Ui (grote)
- 2 à 3 tenen Knoflook
- Ruim 2 liter Visbouillon
- Ruim 2 eetl. Basilicum
- 4,5 eetl. Bieslook
- 4,5 eetl. Olijfolie
- 400 gr. Crème fraîche
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Was de courgettes en snij ze in stukjes
Was de prei en snij ze in ringetjes
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes
Schil de ui en snij ze in stukjes
Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en gesnipperde knoflook toe.
Voeg de aardappelen, prei en de helft van de bouillon toe
Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken
Voeg de courgette en fijngesneden basilicum toe
Voeg de rest van de bouillon toe
Breng aan de kook en laat ong. 10 min. zachtjes koken tot de aardappelen volledig gekookt zijn
Voeg tegen het einde de helft van de zalm toe
Maak er een zacht geheel van met blender of staafmixer.
Uitserveren:
Verwarm de soep zonder hem te koken
Voeg al roerend de helft van de crème fraîche en de bieslook toe.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Direct serveren en bestrooien met de rest van de crème fraîche, de gerookte zalm en de bieslook.