Courgettesoep met gerookte zalm

Ingrediënten (10 personen):

  • + 2,5 kg       Courgettes 
  • 600 gr.       Aardappelen          
  • 2 stuks       Prei
  • 600 gr.       Zalmsnippers (gerookt)     
  • 2                  Ui (grote)            
  • 2 à 3 tenen  Knoflook       
  • Ruim 2 liter Visbouillon    
  • Ruim 2 eetl. Basilicum      
  • 4,5 eetl.      Bieslook       
  • 4,5 eetl.      Olijfolie                
  • 400 gr.        Crème fraîche        
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Was de courgettes en snij ze in stukjes

Was de prei en snij ze in ringetjes

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes

Schil de ui en snij ze in stukjes

Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en gesnipperde knoflook toe.

Voeg de aardappelen, prei en de helft van de bouillon toe

Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken

Voeg de courgette en fijngesneden basilicum toe

Voeg de rest van de bouillon toe

Breng aan de kook en laat ong. 10 min. zachtjes koken tot de aardappelen volledig gekookt zijn

Voeg tegen het einde de helft van de zalm toe

Maak er een zacht geheel van met blender of staafmixer. 

Uitserveren:

Verwarm de soep zonder hem te koken

Voeg al roerend de helft van de crème fraîche en de bieslook toe.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Direct serveren en bestrooien met de rest van de crème fraîche, de gerookte zalm en de bieslook.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*