Pompoensoep-amaretto

Ingrediënten: (10 personen)

  • 2 flespompoenen (2 kg) in blokjes gesneden
  • 4 el amaretto
  • 3 el olijfolie
  • Nootmuskaat
  • 12 sjalotten
  • 8 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tl boter
  • 2 l kippen- of groentebouillon
  • amandelschilfers
  • 10 tl labneh, yoghurt of slagroom
  • amandelkoekjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden; Doe de blokjes pompoen in een braadslee; Besprenkel ze met amaretto en olijfolie; Strooi gemalen zwarte peper en geraspte nootmuskaat over de pompoen en meng alles goed; Laat de pompoen 45 min. in de oven braden. Het moet uiteindelijk zacht en mals zijn;

Snij intussen de knoflook, sjalotten en bleekselderij; Zet de braadslee met inhoud op een laag vuur; Voeg de knoflook, sjalotten, bleekselderij toe met wat boter; Bak het mengsel 20 minuten tot alles zacht is; Maal de ingrediënten in de braadslee met een staafmixer en voeg langzaam de hete bouillon toe;Voeg naar smaak extra zout, peper en nootmuskaat toe;

Laat de soep nog even zachtjes pruttelen;

Bak de amandelschilfers op middelhoog vuur in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn; Schep de soep in kommen en voeg wat yoghurt, slagroom of labneh erdoor; Verdeel de amandelschilfers en wat kruimels van de amandelkoekjes er over;

Voor een groen accent voeg een peterselieblaadje toe.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*